Sök

Kulturplatån

Kulturplatån vänder sig till alla invånare i Gislaveds kommun med ungdomar från 15 år och unga vuxna som prioriterade målgrupper. I Glashuset tillhandahåller Kulturplatån kreativa rum, exempelvis musik-, foto- och filmstudio, replokaler, dj-utrustning, poddstation och digitalkultur. Vi är en plattform för dig som vill ta del av och skapa kultur utifrån dina förutsättningar och intressen.

Med ett coachande förhållningssätt ger vi dig förutsättningar att förverkliga egna idéer och initiativ. Vårt gemensamma arbete utgår från vår värdegrund.

Kulturplatåns värdegrund

1. På Kulturplatån behandlas alla lika oavsett: vilket kön du har, varifrån du kommer, hur du fungerar, vilken ålder du har, vad du tror på eller vem du tycker om.

2. På Kulturplatån har vi frihet under ansvar som betyder att vi tar hand om lokaler och saker som finns här och säger till om något är fel. Det är personalen och besökarnas uppgift att tillsammans se till att Kulturplatån fungerar.

3. Kulturplatån är din plats där du kan utvecklas och skapa kultur efter vad du tycker är kul och kan.

4. På Kulturplatån är alla lika viktiga. Vi respekterar varandras likheter och olikheter. Vi tar hand om varandra och säger hej. Du ska alltid känna dig välkommen.

5. Oavsett hur mycket du kan, ska du se andra och dig själv som en resurs, alltså någon som kan dela med sig av vad den kan – dela med dig av den du är.

6. På Kulturplatån ser vi möjligheter – inte hinder.


Vi arbetar även med kulturevenemang, kulturslanten, håller i kurser och workshops. För elever i grundskolan tillhandahåller vi Kultur i skolan/Skapande skola som är en del av kulturförvaltningens kulturpedagogiska verksamhet. För barn- och unga under 15 år anordnar vi aktiviteter under loven och i mån av tid.

Kulturplatån samarbetar med avdelningar inom den egna organisationen, fritidsgårdar, skolor och samverkar med andra kommunala verksamheter, föreningslivet, studieförbund och näringsliv för att stimulera utvecklingen av kulturen i hela kommunen.

OBS! TRÄFFA KULTURPLATÅN TAR SOMMARUPPEHÅLL 12 JUNI - 21 AUGUSTI.

Vi är ofta upptagna i verksamhet både dag- och kvällstid och då är det inte så lätt att få tag i oss i huset. Därför finns vi numera i entrén, varje onsdag kl 15-18. Välkommen in till oss, bolla idéer, berätta vad du är intresserad av, hämta en intresseanmälningsblankett och/eller ta en kopp kaffe. Vi väntar på dig!


Interiörbild Glashuset
Gislaveds kommun

Följ våra sociala medier:

Besök vår Facebook Besök vår Instagram Besök vår Youtube
Glashuset