Sök

Scenverkstan

Teater och drama för barn, unga och vuxna

Scenverkstan vänder sig till barn från 7 år, ungdomar och vuxna med kurser i dramalek, improvisation, teater samt Teater Vilja – en grupp anpassad för människor med funktionsvariationer. Verksamheten arbetar med grupputvecklande drama där man tar hjälp av sceniska medel och skapar teaterföreställningar inför publik.

Utgångspunkten är vad gruppen vill göra!

Deltagarna ges möjlighet att utveckla sina sceniska idéer tillsammans med andra, skriva manus, träna på att gå in i en roll, möta publik samt röst och kroppsspråk/rörelse. En viktig del av Scenverkstan är att alltid utgå från vad gruppen vill göra. För deltagare som inte vill stå på scen ges möjlighet att jobba med sceniska uttryck såsom teatersmink/mask, scenografi/rekvisita och scenteknik.

Samarbeten och workshops

Scenverkstan samarbetar med bibliotek, äldreboenden, gruppboenden, förskolor, grundskolor och särskolan. I mån av tid bjuds gästpedagoger och professionella föreläsare in för att hålla i workshops inom exempelvis improvisation, teatersminkning, kroppsspråk, clownteknik, scenframställning och kreativt skrivande.


Tre teaterelever kramas
Gislaveds kommun

Följ våra sociala medier:

Besök vår Instagram
Glashuset